آزمون بین المللی آیلتس مخفف ( International English Language Testing System ) می باشد.این آزمون برای سنجش مهارت زبان آموزان طراحی شده است. دانشجویان برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی یا برای اقامت معمولا به این آزمون احتیاج دارند. ایـن آزمون مشترکاً توسط دانشگاه کمبریج، کنسول بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا در بیش از 500 مرکز در 120 کشور جهان برگزار میشود.
این آزمون بر دو نوع آکادمیک و عمومی است.
افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی دارند باید در نوع آکادمیک این آزمون شرکت کنند و کسانی که به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت فنی و حرفه ای، اخذ دیپلم و یا اقامت به این آزمون احتیاج دارند، می توانند در نوع عمومی این آزمون شرکت کنند.
مشاوره های ما رایگان است.09198104047
بخش های مختلف آزمون
در این آزمون چهار مهارت سنجیده می شود.کل زمان آزمون 2ساعت و 45 دقیقه است.
listening:شامل چهل سوال و سی دقیقه
reading:شامل چهل سوال و سی دقیقه
spaeking:در حدود یازده الی 14 دقیقه زمان دارد.
writening:شامل دو سوال و شصت دقیقه زمان
PTE چیست؟
آزمون ارزیابی مهارتهای زبان انگلیسی یا Pearson Test of English که به اختصار PTE نامیده میشود، آزمون آکادمیک بااستفاده از سیستم کامپیوتر است. این آزمون برای برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تحصیل است. آزمون PTE مهارتهای خواندن، نوشتن، شنیدن و مکالمه را می سنجد. این آزمون توسط موسسه Pearson برگزار میشود که بعنوان ناشر Longman است.
سوالات آزمون
سوالات این آزمون معمولا دو مهارت را درکنار هم میسنجد. به عنوان مثال شنیدن و خواندن یا خواندن و مکالمه. کل آزمون در یک روز برگزار میشود، زمان تقریبی 3 ساعت می باشد و باید در فضای آزمون و پشت سیستم کامپیوتر انجام شود. قسمت مکالمه آزمون هم با رایانه انجام میشود. طی این مرحله، صدای فرد ضبط و برای نمرهدهی و تحلیل به ممتحن ارسال میشود.
مزایای آزمون
یکی از مزایای آزمون PTE در مقایسه با سایر آزمونها از جمله آیلتس این است که نتیجه آزمون به سرعت به شما میرسد. درآیلتس که شرکت کننده نمره نهایی آزمون را بعد از سیزده روز کاری دریافت می کند، نتیجه آزمون PTE را میتوان در حداکثر 5 روز کاری بعد از آزمون دریافت کنید.
قیمت آزمون
قیمت آزمون درکشورهای مختلف متفاوت و از 150 تا 220 دلارمی باشد. آزمون PTE هم مثل آزمون آیلتس، تافل و TOEIC، در چند سطح است.
اعتبار آزمون PTE
قابل ذکر است که این مدرک قابل قبول درهمه کشورها و دانشگاههای دنیا نمی باشد. اما دلیلی که سبب شده در سالهای اخیر این آزمون مورد استقبال بالا قرار بگیرد. این است که اخیرا، اداره مهاجرت استرالیا اعلام کرد به جای آیلتس این آزمون را هم می پذیرد. مهمتر این است که آزمون PTE اسان تر از آیلتس و تافل است. اگر قصددارید برای مهاجرت به کشور کانادا اقدام کنید، ازاین آزمون چشم پوشی کنید زیرا تنها مدرک قابل قبول این کشور، نمره آزمون آیلتس است.
به منظور کسب اطلاعات برای دانشگاهها، سازمانها و موسساتی که مدرک PTE را قبول میکنند ، باید به وبسایت رسمی این آزمون رجوع کنید که لیستی از پذیرندگان این مدرک را دراختیار شما قرارمیدهد. در ادامه به بررسی بخشهای مختلف آزمون PTE میپردازیم.
فرمت آزمون
آزمون PTE مهارت های شنیدن، خواندن، نوشتن و مکالمه را می سنجد. این آزمون کاملا با سیستم کامپیوتر انجام میشود و درحدود سه ساعت طول میکشد. برای شرکت در آزمون PTE Academic باید به یکی از مراکز مورد پذیرش سازمان «پیرسون» مراجعه کنید. به شما یک کامپیوتر و یک هدفون داده میشود تا بخوانید، بشنوید و به سوالات جواب بدهید.
طی یک جلسه سه ساعته، سه قسمت اصلی برای آزمون وجود دارد: مکالمه و نوشتن (با هم ارزیابی میشوند)، شنیدن و خواندن. همچنین بین قسمتهای خواندن و شنیدن، وقفهای ده دقیقهای به متقاضی داده میشود تا استراحت کند. در طول مدت آزمون با 20 نوع سوال متفاوت روبرو میشوید که شامل سوالات چندگزینهای، مقالهنویسی و تفسیر اطلاعات است.
از آنجایی که آزمون PTE Academic مهارتهای انگلیسی را در دنیای واقعی و محیطهای آکادمیک ارزیابی میکند، بنابراین طبیعی است که مجموعه ای از سخنرانیها را بشنوید و جدولها و نمودارها را ببینید. در این آزمون لهجههای مختلفی را میشنوید، از انگلیسی به لهجه بریتانیایی و آمریکایی گرفته تا لهجه غیربومیان که در زندگی عادی با چنین لهجههای مختلف مواجه میشوید.
نگارش و مکالمه (Speaking & Writing)
این بخش اول ازمون است که شما می بایستی ذرطول 77 تا 93 دقیقه به سوالات این قسمت جواب بدهید. درابتدا باید خودتان را به شکل کوتاه معرفی کنید. سپس قسمت های رسمی این ازمون اغاز می شود. در اولین تسک نوشته ای را خواهید دید که بایستی با صدای رسا بخوانید و صدای شما در طی این مدت توسط سیستم ضبط خواهد شد و برای ممتحن ارسال خواهد شد.
این نوشته به طور معمول 60 کلمه را شامل می شود و مدت زمان مورد نیاز برای انجام ان بستگی به تعداد کلمات متن دارد. در بخش بعدی ازمون که تسک دوم می باشد جملاتی را می شنوید که بایسنی تکرار کنید. این جملات بین 5 تا 15 کلمه می باشند و شما 15 ثانیه زمان دارید تا جمله را تکرار نمایید. در بخش بعدی تصویری را بایستی توصیف نمایید. برای این بخش 40 ثانیه فرصت دارید تا خود را اماده کنید.
در بخش بعدی ازمون که بازگویی یک سخنرانی می باشد باید لکچری را که ممکنست صوتی و یا صوتی همراه با تضویرباشد بازگویی نمایید. دراین بخش مهارت های شنیداری و مکالمه شما سنجیده می شود. فایلی که پخش می شود 90 ثانیه بوده وشما 40 ثانیه زمان دارید متن رابازگویی کنید. دربخش یعدی از شما سوالاتی کوتاه پرسیده می شود این سوالات درطی 3 تا 90 ثانیه پخش می گردند. در بخش بعدی ازمون که مربوط به نگارش می باشد مهارت خواندن و نگارش شما سنجیده می شود. در این بخش متنی به شما داده می شود که بایستی بخوانید و در طی 10 دقیقه ان را خلاصه نویسی کنید.
تعداد کلمات خلاصه شما از 75 کلمه نبایستی بیشتر شود و درنسک پایانی در این بخش یک انشا می نویسید و تعداد کلمات باید بین 200 تا 300 یاشد و 20 دقیقه زمان دارید.
خواندن و درک مطلب (Reading)
دراین بخش بیشترین تاکید برروی مهارت خواندن می باشد و فقط در یک مورد از تسک ها به مهارت نگارش هم نمره داده می شود. درتسک اول این بخش بایستی جاهای خالی را با در متنی که می بینید پرکنید. در بخش بعد با سوالات چند گزینه ای مواجه خواهید شد که بیشتراز یک جواب صحیح دارند.
در تسک بعدی تعدادی پاراگراف می بینید که به ترتیب صحیح بایستی مرتب نمایید. در تسک بعدی متنی را می بینید که شامل چند جای خالی است و از لیست کشویی جواب درست باید انتخاب گردد و جای خالی پر گردد. این تسک مهارت خواندن و نگارش شما را می سنجد. در تسک اخربرایتان متنی را نمایش می دهند که باید انرا بخوانید و به سوالات چند گزینه ای پاسخ دهید که فقط یک پاسخ درست دارند.
شنیدن (Listening)
قسمت اخر این آزمون درارتباط به سنجش مهارت شنیدن است. در تسک اول ، یک فایل به مدت 40 تا 90 ثانیه می شنوید که ممکن است یک فایل صوتی یا ویدیویی باشد. بعد از شنیدن این فایل باید مطالبی را که شنیدید خلاصه نویسی کنید و متنی شامل 50 تا 70 کلمه بنویسید. در تسک بعد، بعد از شنیدن یک فایل صوتی، درباره محتوا و لحن گوینده سوالاتی چندگزینهای از شما پرسش میشود که برای جواب دادن به آن میتوانید بیشتر از یک گزینه را انتخاب نمایید. در قسمت «پر کردن جاهای خالی»، یک فایل برای شما پخش میشود و متنی با چندین جای خالی می بینید باید با توجه به انچه شنیدید، جاهای خالی را پر نمایید.
در تسک بعدی یک فایل برای شما پخش میشود و بعد از آن می باید پاراگرافی را انتخاب کنید که به بهترین خلاصه فایل را شامل است. تسک بعدی هم مانند تسک سوالات چندگزینهای قسمت قبل است با این اختلاف که تنها یک گزینه درست برای سوالات این قسمت موجود است. بعد از شنیدن یک فایل صوتی، ایستی از کلمات به شما داده میشود و باید از میان آنها کلمهای را که جا افتاده یافته شود. در تسک بعدی متن یک فایل صوتی را می بینید. در حال گوش کردن به فایل صوتی، باید بتوانید کلمات اشتباه نوشته شده را تشخیص دهید که با نسخه صوتی اختلاف دارند. در تسک اخر، جملهای برای شما پخش میشود و بعد از آن شما بایستی جمله را تایپ نمایید.
آمادگی برای آزمون
به منظور شرکت در هر آزمونی باید مطالعه کرد و تمرینات زیاد داشت. روشهای مختلفی برای آمادگی در آزمون PTE وجود دارد. از شرکت درکلاسهای خصوصی و گروهی گرفته تا مطالعه به صورت خودآموز و مستقل. بهترین روش تمرین برای آزمون PTE، ثبتنام در وبسایت رسمی این آزمون و بهرهمندی از نکات و توصیهها لازم برای شرکت دراین آزمون است.
ثبتنام در آزمون PTE
باید این نکته را متذکر شویم که این آزمون در ایران برگزار نمیشود و اگر موسسه یا سازمانی چنین ادعایی داشت، اطمینان داشته باشید آزمون و مدرکی که ارائه میدهد، معتبر نمی باشد. برای ثبتنام در آزمون PTE، باید در وبسایت این آزمون حساب کاربری بسازید. سپس میتوانید با ورود به حساب کاربری خود، تاریخ و مرکز مورد نظرتان را ثبت نمایید.
یکی از پراهمیت ترین بخشها اطلاعات حساب کاربری، «نام»، «نام خانوادگی» و «تاریخ تولد» است که باید به طور دقیق منطبق با گذرنامهتان باشد. در پر کردن این قسمت خیلی دقت کنید، چون وقتی یک بار وارد سیستم شد، دیگر نمیتوانید آن را ویرایش کنید یا تغییر دهید. اگر گذرنامه ندارید، اطلاعات را به شکلی وارد نمایید که قرار است بعدا با توجه به آن اقدام به اخذ گذرنامه نمایید.
روز آزمون PTE
آزمون PTE Academic در یک مرکز مورد تایید Pearson برگزار میشود. پس از ورود به این مرکز بایستی کارت شناسایی خود را به متصدی آزمون بدهید و در اتاق کامپیوتر امن که برای آزمون شما در تدارک دیده شده است بنشینید.
وقتی وارد یکی از مراکز آزمون «پیرسون» شوید، متصدیان آزمون شما را هدایت میکنند تا با نحوه انجام آزمون آشنا شوید و اطمینان یابید همه چیز را به خوبی متوجه شدید و مشکلی ندارید.
آنها نسخهای از کارت شناسایی شما را میخواهند، از شما عکس میگیرند و امضای دیجیتالی شما را ثبت میکنند. کف دستتان اسکن میشود و صندوق اماناتی به شما تعلق میگیرد که میتوانید وسایلتان را در آنجا قرار بدهید و بعد از آزمون آنها را تحویل بگیرید.
وقتی همهچیز برای آزمون آماده بود، شما به اتاق مربوطه هدایت میشوید.
در طول آزمون
هر کدام از مراکز آزمون PTE معمولا شامل ده میز می باشند. شما در اتاقی خواهید نشست که میزها پارتیشنبندی شدهاند و 9 نفر دیگر هم در آن اتاق حضور دارند. ممکن است هنگام تسکهای مکالمه، صدای فردی که کنارتان نشسته را بشنوید، اما سوالات شما با هم فرق می کند و سعی کنید حواستان پرت نشود.
در طول تست، باید از صفحه کلیدی استفاده نمایید که آرایش دکمههای آن QWERTY است و تایپ با ده انگشت را هم بتوانید انجام دهید. اگر با تایپ سریع و کیبوردی که قرار است با آن کار کنید آشنایی نیستید، علاوه بر مطالعه و تمرین برای آمادگی در آزمون، این دو مورد را هم تمرین کنید.
فراموش نکنید!
- حداقل 30 دقیقه پیش از شروع آزمون در مرکز آزمون حاضر باشید.
- کارت شناسایی خود را فراموش نکنید. این کارت بیشتر مواقع گذرنامه است. کپی یا نسخه مخدوش شده
- مدارک اهراز هویت به هیچ عنوان پذیرفته نیست و اگر نتوانید مدرک قابل قبولی برای اثبات هویت خود ارائه کنید، مجوز ورود به آزمون را ندارید و هزینهای که پرداخت کردید به طور کامل از بین میرود.
تافل چیست؟
اگر اخیرا به دلایل مختلف تصمیم به شرکت در آزمون تافل گرفته باشید، قطعا سوالاتی در ذهنتان وجود دارد:
چه مهارت هایی در ازمون تافل ارزیابی می شوند؟ چه نمرهای باید کسب کنم ؟ چگونه خود را آماده کنم؟ شرایط آزمون تافل در ایران چیست؟ و…
اینها دقیقا مواردی هستند که قرار است در این مقاله بررسی کنیم تا به بخش اعظمی از سوالات شما پاسخ داده باشیم.
کلمه تافل در واقع مخفف عبارت( Test Of English as a Foreign Language ) می باشد.
بنابراین کسانی که میخواهند مهارت خود در زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم محک بزنند در امتحان تافل شرکت میکنند. مدت زمان برگزاری این آزمون تا حدی طولانی است و جهت آمادگی برای آن باید ماهها تلاش کنید.
اولین قدم در راستای موفقیت در ازمون تافل این است که بدانید در ان چه چیزی از شما خواسته میشود؟
آشنایی با ساختار کلی و ثابت تافل و نوع سوالاتی که در آن مطرح میشود قطعا در سرعت عمل و نمره نهایی شما تاثیر بسزایی دارد. جهت افزایش بهرهوری مطالعات خود و کسب نمره بالا، باید بفهمید که چه چیز را در زمان مطالعات خود بخوانید!
بخش های مختلف آزمون:
TOEFL Reading:
این بخش را باید در بازه زمانی ۶۰ الی ۱۰۰ دقیقه پاسخ دهید. در اینجا مهارت شما در فهمیدن و آنالیز متون انگلیسی مورد ارزیابی قرار میگیرد. موضوعات این بخش بیشتر مرتبط با علم و موارد آکادمیک است.
TOEFL Listening:
این بخش را باید در عرض ۶۰ الی ۹۰ دقیقه پاسخ دهید. جهت موفقیت در این بخش باید مهارت خود در فهمیدن ورودی کلامی (شفاهی) را تقویت کنید؛ به عنوان مثال زمانی که استاد دانشگاه در حال ارائه یک سخنرانی به زبان انگلیسی است. در این بخش ۴ الی ۶ سخنرانی پخش میشود و باید به سوالاتی پیرامون آنها پاسخ دهید. این سوالات فهم شما از محتوی سخنرانیها و احساسات گویندگان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
TOEFL Speaking:
کوتاهترین قسمت آزمون است و تنها ۲۰ دقیقه به طول میانجامد. در اینجا ۶ تمرین مختلف وجود دارد که باید در میکروفونی صحبت کنید. در اینجا مهارت شما در بیان احساسات و نظرات خود مورد ارزیابی قرار میگیرد.
TOEFL Writing:
حدود ۵۰ دقیقه فرصت دارید تا مهارت خود در نوشتن متون انگلیسی را نشان دهید. دانش گرامری و لغوی شما در اینجا باید به خوبی در جملات و پاراگرافها به کار گرفته شود.
سایر نکاتی که باید در مورد آزمون تافل بدانید:
امکان نوت برداری و یادداشت در حین آزمون برای داوطلبین فراهم است. نمایندگان برگزاری برگههای چک نویس و مداد را در اختیار شما قرار خواهند داد و میتوانید حین انجام بخش لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ (مصاحبه تافل) و رایتینگ از این چکنویسها استفاده کنید. حین خروج از محل آزمون باید تمامی این برگههای استفاده شده و یا خالی را تحویل دهید!
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.